رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۱ آبان ۱۳۹۸

کاکولی پزون رسمی ماندگار در چهار محال و بختیای

Loading the player...

دانلود

کاکولی پزون رسمی قدیمی در استان چهارمحال و بختیاری است که در سرتاسر این استان بخصوص شهر فرخ شهر و شهرهای دیگر استان از جمله بروجن رایج است, در بروجن این نان به نام کپچی معروف است. در شب 27 ماه رمضان تمامی شهرهای این استان کاکولی پزون را دارند و دراین شب هر خانواده با توجه به بضاعت مالی و برآورده شدن حاجت و استجابت دعا به پخت کاکولی پرداخته و در بین مردم توزیع می کنند. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از شیر، آرد و خشکبار(گردو،کشکش، بادام) تشکیل شده و برای پخت بر روی این نان زرده تخم مرغ، گلرنگ، زعفران، زیره و ....زده می شود و در تنور پخت می شود پخت کاکولی توسط زنان فامیل صورت می گیرد ودر پخت این نان زنان با یکدیگرهمکاری دارند. در شهرکرد افرادی که کاکولی پخته اند در امامزاده حلیمه و حکیمه خاتون، کاکولیها را در بین زائران و نمازگزاران توزیع می کنند. پخت کاکولی در این روز از ماه مبارک رمضان به این دلیل است که مردم با توجه به روایت که قرآن در 27 رمضان نازل شده به پخت کاکولی می پردازند و یکی دیگر از دلایل پخت این است که ماه رمضان در حال اتمام است و مردم و خانواده ها به خوبی این ماه مبارک را به پایان رسانیده اند و ... ازجمله دلایل پخت کاکولی در این استان است.

 

 

رای شما
میانگین (1 رای)
The average rating is 2.0 stars out of 5.