رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

چاشنی های تهیه شده از غوره

Loading the player...

غوره ميوه نارس انگور است كه داراي طعم ترشي مي باشد . غوره داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد ماليک ، اسيد فرميک ، اسيد سوكسينيک ، اسيد اگزاليک ، اسيد گلوكوليک و قند مي باشد .غوره براي افراد مبتلا به چربي خون بسيار مفيد بوده و ضد عفوني كننده بدن نيز هست . همچنين اگر با سالاد ميل شود ، براي لاغر كردن سودمند است .هرگز غوره را با معده خالي نخوريد ، چون روي معده اثر سوء مي گذارد. همچنين خانم هاي باردار از خوردن زياد غوره خودداري كنند ،‌ چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنين شود .

تهيه چاشني هايي با غوره

گرد غوره: براي تهيه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را مي گيريم و مي شوييم. بعد روي پارچه اي تميز پهن مي کنيم و در محلي آفتاب گير قرار مي دهيم تا خشک شوند . سپس آن ها را آسياب مي کنيم تا به طور کامل نرم شوند. گرد غوره ي آماده شده را درون يک ظرف درب دار ريخته و در محلي خشک نگهداري مي کنيم. براي افزايش زمان ماندگاري مي توان کمي نمک به آن اضافه کرد.نکته ي بسيار مهم در مورد گرد غوره اين است که براي تهيه ي آن بايد از غوره ي عسگري استفاده کرد.

آب غوره: غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را مي گيريم و مي شوييم. سپس آنها را درون آبميوه گيري مي ريزيم و آب آنها را مي گيريم. در روش ديگر مي توان غوره ها را درون مخلوط کن ريخته و پس از آن غوره هاي له شده را که داراي پوست و هسته هستند، درون يک تنظيف و يا صافي ريخته و به طور کامل صاف کرد. براي تهيه ي آب غوره ، نوع غوره ي مورد استفاده زياد مهم نيست، ولي اگر از نوع عسگري استفاده شود، بهتر است. توجه به اين نکته لازم است که بعضي از انواع غوره ها ترش تر از برخي ديگر هستند. در صورتي که ميزان ترشي آب غوره ي به دست آمده به اندازه ي دلخواه نباشد ، مي توان آن را به مدت چند دقيقه جوشانيد تا کمي غليظ تر و ترش تر شود. در ضمن با اين عمل مدت نگهداري آبغوره هم بيشتر خواهد شد.آب غوره را در بطري مورد نظر مي ريزيم و درب آن را به طور کامل مي بنديم تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورتي که بخواهيم آن را براي مدت طولاني نگهداري کنيم ، از ترکيب آب و آرد، خميري تهيه کنيد و دور درب را با خمير مي پوشانيم. همچنين مي توانيم با نوار چسب هاي بسيار محکم درب بطري را به طور کامل پلمپ کنيم.

رب غوره: غوره را شسته و روي آن نمک مي ريزيم ( به اندازه ي دلخواه ) و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم. پس از آن درب ظرف را مي گذاريم تا غوره ها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافي رد مي کنيم. در صورتي که رقيق بود ، کمي ديگر آن را مي جوشانيم تا غلظت آن به اندازه ي رب گوجه شود. سپس در يک ظرف در بسته در يخچال نگهداري مي کنيم. نکته ي مهم آن است که در مرحله اي که مي خواهيم، رب کمي غليظ تر شود، بايد شعله ي زير آن بسيار ملايم باشد، چون در اين مرحله رب غوره سريع مي سوزد. به عبارتي ديگر براي تهيه ي يک رب خوب بايد زماني طولاني صرف کرد.در ضمن اگر رب را در ظرف لعابي تهيه کنيد، رنگ و کيفيت بهتري خواهد داشت. در صورتي که از ظرف فلزي استفاده مي کنيد، بايد دقت کنيد که کوچک ترين خراش يا زدگي در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حين تهيه ي رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب مي شود که براي سلامتي بسيار مضر است.

ترشي غوره:  براي تهيه ي ترشي غوره که نام ديگر آن "غوره غوره" است، بهتر است غوره را درون محلولي از کات کبود و نمک قرار دهيم. اين عمل به تثبيت رنگ سبز آن کمک مي کند؛ در غير اين صورت بعد از مدتي رنگ غوره ها تغيير پيدا مي کند. روش کار به اين ترتيب است که يک دوم قاشق چاي خوري کات کبود و 3 قاشق نمک را درون حدود يک ليتر آب، به طور کامل حل مي کنيم و غوره ها را به مدت 24 ساعت درون اين محلول قرار مي دهيم. سپس آن ها را درون يک صافي ريخته و چندين بار با آب سرد مي شوييم. غوره ها را روي پارچه اي پهن مي کنيم تا آب اضافي آن گرفته شود. درون ظرف مورد نظر که بايد دهانه ي آن کوچک باشد، غوره ها را ريخته و يک ليتر آب غوره و 3-2 قاشق نمک را با هم مخلوط مي کنيم و روي غوره ها مي ريزيم تا به طور کامل روي آن را بپوشاند. براي ماندگاري بيشتر، مقداري هم سير چرخ مي کنيم و به اندازه ي 2-1 سانتيمتر يا يک بند انگشت روي غوره ها ريخته و درب ظرف را به طور کامل مي بنديم و در جاي خنک نگهداري مي کنيم.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.