
پونه
پونه
پونه از دسته سبزیجات با طبیعت گرم و خشک است که مصرف زیادی در بین خانواده های ایرانی دارد. دم کرده این سبزی برای درمان اسهال بسیار مفید است. پونه برای رفع عصبانیت خوب است و همچنین خاصیت اشتها آوری دارد و به هضم غذا نیز کمک میکند. برای درمان واریس خوردن پونه توصیه میشود.دمکرده پونه برای سرفههای مداوم و آسم مفید میباشد. ۳ گرم در ۱۰۰ سیسی آب جوش ده دقیقه دم کرده، روزی ۳ استکان میل شود.برای تقویت لثه با سوخته پونه مسواک کنید.کسانی که غش میکنند پونه را استشمام کنند زیرا بوی آن مفید است.یک نسخه برای سوءهاضمه برگ نعناع ۳ گرم + برگ آویشن ۴ گرم + برگ پونه ۳ گرم در ۳۰۰ سیسی آب جوشانده بالای غذا یک فنجان میل شود.یک چای برای تقویت نیروی جنسی: پونه ۳۰ گرم + مرزه ۳۰ گرم + زعفران ۱ گرم + فلفل هندی (سیاه) ۳ گرم + فلفل سفید ۳ گرم + فلفل قرمز ۳ گرم آسیاب کرده مخلوط نموده هر دفعه ۵ گرم در یک فلاکس ریخته سپس به اندازه ۲ لیوان آب جوش در فلاکس ریخته تا شب به ۳ نوبت محتوی میل شود.برای رفع لکههای پوست برگ تازه پونه را له کرده بهصورت ضماد روی پوست بگذارید.برای دور شدن حشرات پونه را بکوبید و بگذارید بوی آن در فضا پخش شود.بوئییدن پونه مقوی قلب است.خوردن زیاد پونه برای معده خوب نیست.کسانی که کرم کدو دارند پونه با عسل و کمی نمک مخلوط نموده قبل از غذا میل کنند.جهت رفع خارش دستگاه تناسلی با دمکرده پونه شستشو دهید ۳۰ گرم در یک لیتر آب.کسانی که ضعف اعصاب دارند و دوست ندارند از داروی خوردنی استفاده کنند میتوانند ۲۰۰ گرم پونه را در یک لیتر آب بجوشانند در حمام با اسفنج روی بدن بمالند و یا این که نیم کیلو پونه را در ۵ لیتر آب بجوشانند در وان ریخته در آب آن به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنند.پونه متعادل کننده و منظم کننده عادت ماهانه میباشد. کسانی که تنگی نفس دارند بوییدن پونه برای آنها مفید است.برای درمان ورمی که در اثر سرمازدگی به وجود آمده است پونه با کنجد مخلوط کرده در محل ورم بمالید خانمهای آبستن زیاد پونه نخورند چون باعث سقط جنین میشود.برای سرفه و سرفههای پیدرپی ۴۰ گرم پونه کوهی را در یک لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید بعد روزی ۳ فنجان میل شود.برای درد مفاصل که در اثر نقرس میباشد ضماد پونه را به مدت ۲ ساعت روی مفاصل بگذارید.پونه برای بیماری استسقاء مفید است.ضد بلغم است.روغن پونه از چین و چروک صورت جلوگیری میکند.