حمایت از کالای ایرانی | شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۷

پخت نان یوخا

Loading the player...

آداب و رسوم مردم مؤمن استان چهارمحال و بختیاری که ریشه در فرهنگ غنی و اصیل اسلامی دارد به دلایل گوناگون در گذر زمان نه تنها دچار خللی نشده، بلکه روز به روز بر عظمت آن افزوده شده است. در این میان آداب ماه مبارک رمضان، یکی از مصادیق فرهنگ عامه مردم دیار است که با ریشه های عمیق مذهبی مورد توجه همگان قرار دارد. این رسوم از قرن ها پیش دارای غنای ویژه ای است و مردم با شوق هر چه تمام آن را به جا می آورند. ماه نو در فرهنگ مردم استان از جایگاه والایی برخوردار است. در ماه رمضان، تمامی شهرهای استان پخت نان یوخا را دارند و هر خانواده با توجه به بضاعت مالی، برآورده شدن حاجت و استجابت دعا، به پخت و نذر نان یوخا و کاکولی می پردازند و در بین مردم توزیع می کنند. نان یوخا نوعی نان است که بسیار نازک است و روی تابه پهن می شود . زنان فامیل، بیش تر به صورت همیار گروهی کاکولی می پزند. در شهرکرد افرادی که کاکولی پخته اند در صحن مطهر امام زادگان، حلیمه و حکیمه خاتون، آن ها را بین زایران، رهگذران و نمازگزاران پخش می کنند.