جهش تولید | شنبه، ۸ آذر ۱۳۹۹

نوشیدنی های شیرین احتمال بروز دیابت را افزایش می دهد - نمایش محتوای خبر

 

 

نوشیدنی های شیرین احتمال بروز دیابت را افزایش می دهد

Loading the player...

دانلود

تا به حال کارشناسان بهداشت و درمان بر این باور بودند که قند موجود در نوشیدنی های شیرین  باعث اضافه وزن می شود و وزن و چربی زیاد مقاومت به انسولین ایجاد می کند و احتمال بروز دیابت نوع 2در افرادی که زیاد از این نوع نوشیدنی ها استفاده می کنند افزایش می یابد اما مطالعه اخیر حاکی از ان است که صرف نظر از اضافه وزن مصرف روزانه نوشیدنی های شیرین به عنوان یک عامل جدا از افزایش وزن، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در تمام افراد افزایش می دهد. به گفته این محققان یک قوطی نوشابه معادل 39گرم قند برابر9.79شکر است.  مصرف زیاد شکر تصفیه شده هم به یکباره باعث افزایش قند خون می شود و به مرور زمان مقاومت به انسولین را در افراد لاغر یا افراد دارای وزن طبیعی افزایش می دهد. گفته می شود که حدود یک پنجم افراد مبتلا به دیابت نوع 2دارای وزن طبیعی هستند که این یافته می تواند به عنوان یک عامل بروز این پدیده را توضیح دهد. بعضی از محققان هم براین باورند که سطح بالای قند در رژیم غذایی قادر است فلور طبیعی روده را تحت تاثیر منفی قراردهد و غیر طبیعی بودن فلور روده ای با ایجاد اختلال در هضم و متابولیسم غذا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. مطالعات پیشین نیز نشان داده که مصرف زیاد نوشابه های شیرین به سلامت گلبول های سفید بدن آسیب می رساند به طوری که صدمات ناشی از آن با مضرات حاصل از  سیگار کشیدن و سایر مواد دخانی برابر است.