رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

طلای سرخ

Loading the player...

زعفران به عنوان یك گیاه معطر حاوی دوز بالای رنگ خوراكی قابل استخراج، همواره از دیرباز همچون خاویار و پسته، معرف نام ایران برای جهانیان بوده و بر تارك صادرات این مملكت قرار داشته است. ارزش بالای این محصول باعث شده است به آن لقب طلای سرخ‌ بدهند. این گیاه از خانواده زنبقیان و نام علمی ان Crosus Satirus Linnaeus است. واژه‌ی زعفران عربی بوده و معادل فارسی آن كركم است. از گیاهان بومی فلات ایران است كه به سایر نقاط جهان برده شده است. زعفران مصرفی، كلاله‌ی خشك شده‌ی گل گیاه زعفران است كه دارای ۲ تا ۴ شاخه به طول ۲ تا ۴ سانتی‌متر است.  انتهای هر یك از این شاخه‌ها به‌ قسمتی به نام خامه(كنج) كه به رنگ سفید یا زرد و به طول ۵-۱ سانتی‌متر است ختم می‌شود. محصول زعفران شامل كلاله‌های گل گیاه زعفران می‌باشد كه خامه از آن جدا، خارج و خشك شده است. از هر ۷۵۰۰۰ گل، یك كیلو گرم زعفران خشك به‌دست می‌آید. امروزه عمده‌ترین مناطق كاشت این محصول ایران و اسپانیا است. میزان تولید سالیانه‌ی آن در كشور ۹۰۳۸۷ كیلوگرم است. به علت شباهت چشم‌گیر یك نوع رنگ مصنوعی خوراكی به نام Sun Set yellow با رنگ زعفران و عرضه‌ی این رنگ به بازار، راه تهیه‌ی زعفران تقلبی همواره شده.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.