رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

شیر مادر عامل سلامت مادر و نوزاد

Loading the player...

امروزه زنان، بخش مهمي از نيروي کار جامعه محسوب میشوند در اوضاع كنوني، توجه خاص به خانواده به ويژه جامعه از مادران شاغل در دوران شيردهي ضروري است و بايد سعي کرد تا با اتخاذ تغييرات اجتماعي و قانوني، جدايي مادر و شيرخوار را به حداقل رساند. هفته جهانی تغذیه با شیر مادر هرساله در هفته اول ماه آگوست )۱۰تا ۱۷ مرداد( در ۱۲۰ تا ۱۷۰ کشور جهان برگزار میشود.هدف از برگزاری این هفته، اطلاع رسانی و تأکید بر فواید تغذیه نوزادان با شیر مادر به جای شیرخشک و غذاهای مکمل است. تغذیه با شیر مادر یکی از روشهای کمک به اهداف توسعه هزاره از طریق فراهم ساختن سلامت مادر و نوزاد و سلامت جامعه شناخته میشود. سازمان بهداشت جهانی و سازمان جهانی تغذیه با شیر مادر، شیر مادر را عامل پیشگیری از بیماریهای حاد و مزمنی چون عفونت گوش، آسم، چاقی، اختلالات تنفسی و اسهال میدانند. به دلیل تأثیر خارق العاده شیر مادر بر سلامت نوزاد، تغذیه کودکان صرفا با شیر مادر در شش ماهه اول تولد و تداوم آن در کنار شیر خشک و غذاهای مکمل برای دو سال یا بیشتر از سوی این سازما نها توصیه میشود.برخی فواید شیر مادر برای نوزاد: تغذيه کودک با شيرمادر، علاوه بر تأمين رشد و تکامل مطلوب او، سبب تقويت ارتباط عاطفي مادر و کودک، رشد ذهني و رواني مناسب،افزايش ضريب هوشي و قدرت يادگيري میشود و بروز يا شدت بسياري از بيمار يهاي گوارشي، تنفسي، آلرژي، برخی از سرطا نهاي دوران کودکي، مرگ ناگهاني شيرخوار،بيمار يهاي مزمن دوران بزرگسالي مانند ديابت، چاقي، پرفشاري خون و بيمار يهاي قلبي _ عروقي را نيز کاهش ميدهد. علاوه بر این، شیر مادر، بهترین غذا برای کودک است که همیشه آماده، تازه و در دسترس است و از یبوست نوزاد نیز جلوگیری میکند. برخی فواید شیردهی برای مادر: احتمال ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را در مادر کاهش میدهد. چربی اضافی را که در طی بارداری در بدن مادر ذخیره میشود، از بین میبرد. باعث صرف هجویی در هزینه و زمان میشود و همانند قوطیهای شیرخشک، باقیمانده زائد ندارد که نیازی به دفع زباله داشته باشد.

 

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.