رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۲۵ مهر ۱۳۹۸

شلغم

Loading the player...

دانلود

شلغم، گياهي با برگ های ناصاف و بریدگی های زياد به رنگ سبز و سفيد است که ريشه آن غده ای و به شكل گرد با لکه های بنفش است. شلغم حاوي پتاسيم، كلسيم، فسفر، آهن، مس، سديم و ويتامين ث و ويتامين ب و كربوهيدرات است. همچنین خاصيت ضدعفوني قوي و میکروب كش دارد، به همين جهت در درمان سرماخوردگي و بيماريهاي عفوني و ويروسي تأثیر زيادي دارد. شلغم داراي مواد سازنده خون و حاوي مقدار زيادي آهن و مس است كه موجب افزايش هموگلوبين خون ميشود.شلغم مقوي و اشتهاآور است، سرفه را تسکین میدهد و براي بهبود بیماریهای تنفسي، آسم و برونشيت و گلو درد مفيد است. به علت داشتن مقادير بالاي ويتامين ب، براي درمان كم خوني بسيار خوب است. همچنين به علت داشتن يد فراوان، ترشحات غده تيروئيد را تنظيم میکند.سرشارا ز آنتي اكسيدان بوده كه بر اساس تحقيقات انجام شده مصرف آنتي اكسيدانها از بروز بسياري از انواع سرطانها جلوگيري میکنند. یک شلغم مطلوب بايد کاملاً توپر باشد و پوك نباشد. بنابراين اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسيده و مانده است و نبايد مصرف شود. پوست خارجي شلغم بايد براق و شفاف باشد.شلغم هاي كوچكتر، مزه مطلوبتري دارند. سعي كنيد در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بیماریهای تنفسي دست كم چندبار در هفته شلغم بخوريد. شلغم را میتوان براي صبحانه نیز میل کرد. بهترين شيوه براي تهيه شلغم كه ويتامين و خواص درماني آن حفظ شود، بخارپز كردن آن است. البته شلغم خام، خواص بيشتري از شلغم پخته دارد، اما هضم آن آسان نيست و مصرف آن به ويژه برای اشخاصي كه مشكل معده دارند، توصيه نمیشود. از آنجا كه شلغم نفاخ و دیرهضم است بهتر است آن را با آويشن يا زيره مصرف كرد.

Turnip

Turnips contain potassium, calcium, phosphorus, iron, copper, sodium and vitamin C and B vitamins and carbohydrates and has strong antiseptic properties therefore, in the treatment of colds and viral and  infectious diseases affect

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.