رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۱ آبان ۱۳۹۸

سوربیتول

Loading the player...

سوربيتول يك الكل پلي هيدريك مي باشد و در طبيعت به طور گسترده اي توزيع شده است غني ترين منبع سوربيتول دانه هاي سماق كوهي (Rowan or maintain Ash berry) مي باشد . اما فراورده طبيعي و دست نخورده آن از نظر تجارتي ارزشي ندارد .اين ماده هم اكنون توسط احياء شيميايي گلوكز (دكستروز ) تهيه مي شود . سوربيتول بر خلاف ساخارين  وسيكلاماتها ماده با ارزشي در ساخت شكلاتهاي ديابتي و شيرينهاي ديابتي مي باشد مقدار شيريني اين ماده به حجم استفاده شده از آن بستگي دارد واز اين حيث ؛ اين ماده تقريباً مشابه گلوكز است . سوربيتول در شكل تجارتي به فرم كريستال و شربت بوده و فرم كريستالي آن براي ساخت شكلات استفاده مي  شود . سوربيتول يك الكل جاذب الرطوبه است و درجه شيريني آن تقريباً نصف درجه شيريني ساكارز مي باشد اين ماده به عنوان يك شيرين كننده يراي غذاهاي افراد ديابتي و غذاهاي كنسروشده و همچنين به عنوان يك نرم كننده و ماده اي كه رطوبت را به خود جذب مي كند در كنسرو شده و همچنين به عوان يك نرم كننده و ماده اي كه رطوبت را به خود جذب مي كند در كنسروها استفاده مي شود به طوريكه اين ماده به شكل شربتي با غلظت 70%  به مقدار 5 تا 15 درصد اضافه مي شود . سوربيتول بوسيله احياء الكتروشيميايي تهيه شده اما توده سوربيتول بوسيله هيدروژناسيون كاتاليتيكي گلوكز ساخته مي شود سوربيتول در بدن مصرف شده و 98% سوربيتول موجود در غذا هضم شده و 21% باقيمانده دفع مي شود اين ماده سمي نمي باشد و در غذاهاي افراد ديابتي ماده متشكله گليكوژن و بنابراين گلوكز است . سوربيتول در محصولات دارويي و لوازم آرايشي و بهداشتي مختلف مثل خمير دندان استفاده مي شود از جمله قندهاي الكلي و پلي هيدريك الكلهاي ديگر كه در مواد رژيمي يا براي بعضي از منظورهاي تكنيكي استفاده مي شوند عبارتند از : گزيليتول ، مانيتول ، مالتولوز ، ايزومالتولوز، مالتيتول ، ايزومالتيتول ، لاكتوز، و لاكتيتول . بعضي از آنها عموماً در صنايع غذايي و دارويي استفاده مي شوند در حاليكه موارد استعمال بعضي از آنها توسعه يافته است .

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.