رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۱ خرداد ۱۳۹۸

حذف نمک از نان باعث مصرف استاندارد این ماده می شود - نمایش محتوای خبر

 

 

حذف نمک از نان باعث مصرف استاندارد این ماده می شود

حد استاندارد سرانه مصرف نمک حدود پنج تا 6 گرم در روز است

حذف نمک از نان باعث مصرف استاندارد این ماده می شود

محمود شجاعی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، سرانه مصرف روزانه نمک در سبد غذایی مردم کشور بخصوص در چهارمحال و بختیاری را 11گرم عنوان کرد و گفت: حد استاندارد سرانه مصرف نمک حدود پنج تا 6 گرم در روز است. وی، با بیان این که نان های ایرانی شورتر از حد استاندارد است، بیان کرد: در تولید هر قرص نان، پنج گرم نمک مصرف می شود که با حذف آن می توان مصرف این ماده غذایی را در سفره های مردم به حد استاندارد رساند. شجاعی افزود: برای کنترل مصرف نمک در نانوایی ها و نظارت بر این مساله، باید در سطح ملی قانون تصویب کرد و یا در کارگروه های امنیت غذایی در استانداری ها این موضوع مطرح و به ارگان های مرتبط برای پیگیری ابلاغ شود. وی ادامه داد: البته وزارت بهداشت برای کنترل مصرف نمک در سبد غذایی خانوارها، کاهش نمک مصرفی در پنیرها را در دستور کار قرار داده است. کارشناس مسئول بیماری های غیر واگیر در مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری، مصرف زیاد نمک را عامل ابتلا به فشارخون بالا عنوان کرد و گفت: با کنترل مصرف این ماده غذایی می توان از میزان ابتلا به فشار خون بالا تا حد زیادی کاست . وی ادامه داد: توسعه روز افزون جوامع شهری و صنعتی بدون توجه به فاکتورهای سلامت شهرنشینان، افزایش فست فود فروشی ها، الگوی نادرست تغذیه، کم تحرکی، چاقی و اضافه وزن، مصرف ناکافی میوه و سبزیجات و مصرف سیگار از عواملی است که شیوع روز افزون بیماری های غیرواگیر نظیر فشارخون بالا، دیابت و چربی خون، کبد چرب،سکته های قلبی، مغزی و سرطان ها را به دنبال داشته است. شجاعی ادامه داد: برای پیشگیری از شیوع این نوع بیماری ها علاوه بر اصلاح الگوی زندگی، به سیاست گذاری و تصمیم گیری هایی در سطح کلان و ملی نیاز است. وی تصریح کرد: با توجه به افزایش فروشگاه های عرضه فست فود، باید اجرای ماده 37 برنامه پنجم توسعه مبنی بر منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان با جدیت بیشتری دنبال واز تبلیغات این نوع غذاها منع جدی شود. شجاعی افزود: در راستای اجرای این قانون مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با هرگونه تبلیغات سمعی و بصری برخورد و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی می کند. کارشناس مسئول مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان بیان کرد: افزایش مالیات بر قیمت سیگار تا حدی که فرد معتاد را ناگزیر به کاهش حجم قابل توجهی از مصرف روزانه خود کند، صدور نکردن مجوز برای عرضه سیگار در برخی مکان ها و یا برای جوانان زیر 18 سال، اجرای سیاست های تشویقی برای عرضه کنندگانی که این موارد را بدرستی رعایت می کنند، از مواردی است که در کاهش عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر تاثیر بسزایی دارد. شجاعی، شناسایی شهر و روستاهایی که مصرف ناکافی میوه و سبزیجات دارد و ترویج فرهنگ کشت و کار میوه و سبزیجات در محل سکونت شهروندان این مناطق و ارائه بذر و نهال ارزان قیمت به آنان ، جایگزینی میوه و سبزیجات به جای سوسیس و کالباس در غذاهای فست فود، توصیه به تولید کنندگان مواد غذایی در رستوران ها به جایگزینی روغن مایع با جامد را از دیگر اقدامات موثر برای کاهش میزان ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی، سکته های مغزی و انواع سرطان ها برشمرد. چهارمحال و بختیاری هم اکنون نزدیک به 900هزار نفر جمعیت دارد و سرانه مصرف نمک در این استان 11گرم در روز است.