جهش تولید | پنج‌شنبه، ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

افزایش کشت زعفران دریچه ای نو به تجارت طلای سرخ - نمایش محتوای خبر

 

 

افزایش کشت زعفران دریچه ای نو به تجارت طلای سرخ

ضرورت توجه ویژه به مسائل تولید و صادرات زعفران

افزایش کشت زعفران دریچه ای نو به تجارت طلای سرخ

به گزارش ایرنا، زعفران از گیاهان بومی ایران و به عنوان گران ترین ادویه جهان جایگاه منحصر به فردی در میان محصولات کشاورزی و صادراتی کشور دارد و کاربردهای متعدد و فراوان زعفران و خواص دارویی و مصارف متنوع غذایی آن، ضرورت توجه ویژه به مسائل تولید و صادرات زعفران را بیش از پیش روشن می سازد. زعفران ایران علاوه بر این که از نظر کمی درصد بالایی از تولید جهانی را تشکیل می دهد، از لحاظ کیفی از جمله عیار بالا در رنگ دهی و طعم و عطر مطلوب مرغوبیت زیادی دارد و همین امر سبب رونق صادرات این محصول به کشورهای مختلف جهان از جمله اسپانیا، امارات متحده، ایتالیا، چین، فرانسه، انگلستان، استرالیا، سوئد، عربستان سعودی، کویت و بحرین شده است. با این وجود هرچند تولید و تجارت زعفران در کشور همواره با فراز و نشیب های زیادی مواجه بوده اما سطح زیرکشت این گیاه ارزشمند در سال های اخیر افزایش قابل توجهی یافته به نحوی که جز مناطق خراسان رضوی و جنوبی در استان های دیگر از جمله چهارمحال و بختیاری سطح قابل توجهی از اراضی به کشت زعفران اختصاص داده شده است.این موضوع می طلبد تا با استفاده از این ظرفیت ها، ضمن ارائه آموزش های لازم به نیروی کار و کشاورزان با حمایت های مالی بخش دولتی و خصوصی، ایران جایگاه برترخود را در عرصه تولید و تجارت زعفران دنیا حفظ کند.کم آبی های چند سال اخیر و این موضوع که فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی زعفران توسط باران و برف تامین می شود و همچنین در تابستان خلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیاز به آبیاری ندارد، زعفران را به گیاهی استراتژیک برای رهایی از بحران کم آبی و یکی از گزینه ها برای کشت سودآور کشاورزان تبدیل کرده است.معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از افزایش 10 برابری کشت زعفران در استان خبر داد و گفت: درحالی که تا سه سال گذشته سطح زیرکشت این محصول در استان هشت هکتار بود، اما این میزان در سال جاری به 105 هکتار افزایش یافته است.حمیدرضا دانش افزود: امسال از اراضی زیرکشت زعفران در استان 525 کیلوگرم محصول برداشت می شود که ارزشی معادل 36 میلیارد و 750 میلیون ریال دارد.وی اقلیم مساعد، ارتفاع مناسب از سطح دریا و آفتاب درخشان را از شرایط مطلوب آب و هوایی چهارمحال و بختیاری برای کشت زعفران برشمرد و تصریح کرد: این عوامل سبب شده تا عطر، بو و طعم زعفران این استان از کیفیت بالاتری نسبت به سایر نقاط کشور برخوردار باشد.دانش، زمان برداشت زعفران را فصل پاییز به ویژه آبان ماه دانست و گفت: از هر هکتار زمین زیرکشت، پنج کیلوگرم زعفران برداشت می شود که هر کیلوگرم زعفران استان به قیمت 70 میلیون ریال به فروش می رسد.معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اشتغال 3 هزار و 150 نفر نیروی کار در مزارع زغفران استان خاطرنشان کرد: این میزان اشتغالزایی هرچند فصلی است اما با توسعه زمین های زیرکشت زعفران می تواند اشتغالزایی بالایی را فراهم نماید.یک کارشناس مسائل اقتصادی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، کشت زعفران را از مزیت ها و پتانسیل های چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و گفت: شرایط آب و هوایی مناسب استان این مزیت نسبی را فراهم کرده و ضروری است تا از این فرصت به بهترین نحو بهره گیری کرد.علی نصیری، جمعیت گسترده روستایی و آشنا با فرهنگ کشاورزی را از دیگر ظرفیت های این استان برای توسعه کشت زعفران دانست و افزود: توسعه کشت زعفران در استان هم در اشتغالزایی نیروی کار موثر است و هم نقش مهمی در درآمدزایی و توسعه اقتصادی و اجتماعی استان دارد.وی با تاکید بر اعطای تسهیلات لازم برای توسعه مزارع کشت زعفران در استان تصریح کرد: دولت و بخش خصوصی می توانند با سرمایه گذاری در این حوزه به ویژه در خصوص صنایع تبدیلی و بسته بندی هم از کشاورزان فعال در این حوزه حمایت کنند و هم ارزش افزوده بیشتری را به دست آورند.