رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

اضافه کردن ادویه به غذا

Loading the player...

آشپزی یک هنر است. اینکه چه موادی را در چه زمانی و  به  چه میزانی به غذا اضافه نماییم، نکته بسیار ظریفی است که می تواند تاثیر بسزایی در طعم غذای ما داشته باشد. ادویه و سبزیجات هر دو طعم دهنده غذا هستند و می توانند طعم طبیعی غذا را اضافه نمایند. در مقام مقایسه ادویه ها، دارای طعم قوی تر و طولانی اثر تر از سبزیجات هستند. زیرا ادویه ها معمولا از پوست، جوانه، میوه، ریشه، دانه و یا ساقه گیاه و یا درخت بدست می آیند، حال آنکه سبزیجات بیشتر از برگ گیاهان هستند. برای استفاده هر کدام از موارد یاد شده بهتر است نکات ظریفی را رعایت نمایید تا بتوانید هر چه بهتر از مزایای آنها بهره مند شوید. در مطلب زیر به تعدای از این نکات اشاره می کنیم.ادویه ها و سبزیجات به منظور افزایش طعم طبیعی غذا به آن افزوده می شوند، نه اینکه باعث تخریب  و کاهش کیفیت غذا شوند. بسیاری از سبزیجات و ادویه ها طعم غذا را تکمیل کرده و استفاده هم زمان هر دوی آنها با هم می تواند غذا را خوش طعم تر سازد. اما توجه داشته باشید که باید از استفاده  هم زمان آنها با هم، به مقدار زیاد بپرهیزید.برای ریختن مقدار مناسب از ادویه و سبزیجات معطر از قاشق خشک استفاده نمایید.چاشنی افزوده شده را مستقیما با ظرف آن، بر روی قابلمه در حال طبخ قرار ندهید. زیرا بخاری که در حال بلند شدن است، می تواند لطافت ادویه و سبزیجات، مانده در ظرف را خراب کند و یا باعث گوله شدن و یا از بین رفتن سریعتر آن شود. برگ سبزیجاتی مانند اورگانو، ریحان و آویشن را قبل از افزودن به غذ با دست له کنید، تا طعم آن بیشتر و بهتر خارج گردد.سبزیجات را می توان هم برای داشتن طعمی متفاوت در انتها به غذا افزود و هم برای برای داشتن طعمی یکدست و مخلوط از همان ابتدای غذا به آن اضافه کرد.سبزیجات و ادویه های آسیاب شده  طعم خود را به آسانی از دست می دهند. در غذاهایی که مدت طبخ طولانی دارند، مانند خوراک ها، این چاشنی ها را در انتهای طبخ به غذا اضافه نمایید تا کمتر طعم خود را از دست بدهند.ادویه های کامل که بصورت برگ هستند، نسبت به ادویه های آسیاب شده آهسته تر طعم شان خارج می شود، بنابراین برای غذاهایی که مدت طبخ طولانی تری دارند مناسب ترند و باید در ابتدای طبخ غذا به آنها اضافه شوند تا تاثیر بهتری بر طعم غذا داشته باشند. برای خارج کردن راحتتر آنها بعد از طبخ، می توانید قبل از افزودن آنها به غذا،  آنها را درون پوشش توری و یا کیسه های کوچک قرار دهید.برای غذاهایی که پخته نمی شوند، مانند سالاد، میوه و یا آبمیوه، چاشنی و سبزیجات را ساعت ها قبل از سرو به آنها بیفزایید تا این اجازه را به آنها بدهید که طعم آن کاملا با مواد مخلوط شود و یا می توانید مایعی را که حاوی چاشنی است حرارت دهید تا طعم آن آزاد شود و سپس بگذارید تا سرد شده و به غذا اضافه کنید. برای سالاد نیز، مدت زمانی قبل از افزودن روغن، چاشنی ها را به سرکه اضافه نمایید و اجازه دهید تا مدتی بماند.

 

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.