رونق تولید ملی | پنج‌شنبه، ۲۵ مهر ۱۳۹۸

اثرات مخرب جوش شیرین

Loading the player...

به دليل ميزان مصرفي بالاي نان در كشور ما، امروزه استفاده از جوش‌شيرين در توليد نان به صورت قابل ملاحظه‌اي افزايش يافته كه اين امر به سلامتي و تندرستي جامعه لطمه خواهد زد. جوش‌شيرين ماده‌اي است به صورت گرد و بلوري با دانه‌هاي درشت و سفيد كه به عنوان يك منبع گاز با قيمت پايين شناخته شده است. به دليل پايين بودن قيمت، راحتي انتقال و بي‌طعمي نسبي مورد استفاده قرار مي‌‌گيردجوش‌شيرين ماده‌اي شيميايي بوده كه تقريباً در هيچ كجاي دنيا به نان اضافه نمي‌شود و يكي از دلايلي كه نان‌هاي امروزي طعم، بو و ماندگاري نان‌هاي قديم يا نان‌هاي روستايي را ندارد افزودن جوش‌شيرين به نان است. اگر ورآمدن خميرنان به صورت تخمير طبيعي انجام گيرد و از جوش‌شيرين جهت ورآمدن استفاده نشود نان، طعم و بوي بهتري پيدا كرده و ماندگاري آن افزايش مي‌يابد. مضرات جوش‌شيرين در بدن انسان:جوش‌شيرين باعث قليايي شدن شيره‌ي معده مي‌شود و به همين سبب ناراحتي‌هاي گوارشي از قبيل ورم، زخم معده و زخم اثني‌عشر مي‌شود- جوش‌شيرين باعث كاهش جذب مواد مغذي چون آهن و كلسيم خواهد شد كه نتيجه‌ي آن كم خوني ناشي از فقر آهن، پوكي استخوان ناشي از كاهش كلسيم بدن خواهد بود كه اثرات نامطلوبي بر سلامتي كودكان و نوجوانان و زنان باردار و شيرده و سالمندان خواهد گذشت و موجب افت تحصيلي دانش‌آموزان مي‌گردد- تعادل اسيد و باز كه عامل مهمي در ثبات واكنش‌هاي بدن مي‌باشد را مختل كرده كه نتيجه‌ي آن به هم خوردن نظم ضربان قلب است- مصرف جوش‌شيرين باعث بالارفتن فشارخون مي‌شود كه شدت آن در افرادي كه بيماري قلبي و سابقه‌ي فشارخون دارند بيشتر است. حال كه امروز نان مقدس‌ترين، پرارزش‌ترين و كم‌بهاترين ماده‌ي غذايي است، بياييد با حذف جوش‌شيرين آن را سالم‌تر و غني‌تر در اختيار مردم قرار دهيد. گندم (ماده زندگي) و نان (زندگي) است.

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.